Vrouw blijkt na zes dagen in doodskist springlevend
Foto: photo news
Vreemd verhaal uit China. Daar werd een 95-jarige vrouw voor dood aangezien door haar buurman. Hij baarde haar op en regelde alles voor de begrafenis, maar na zes dagen was ze gewoon weer springlevend aan het koken.

'Ze klaagde al enkele dagen over hoofdpijn en daarvoor was ze een tijdje moeilijk te been' , vertelt de buurman. 'Toen ik haar lichaam vond, kreeg ik de indruk dat ze tijdens het koken ineengestort was.'

De vrouw werd op 17 februari gevonden door haar buurman, hij baarde haar op en regelde alles voor de begrafenis die de 24ste zou plaatsvinden. Maar toen hij op 23 februari nog eens langsging, zag hij dat Li Xiufen, de vrouw in kwestie, gewoon aan het koken was. 'Gelukkig keerde ze naar ons terug alvorens we haar verbrandden!', kon de buurman er nog mee lachen.

Maar aangezien hij al zes dagen dacht dat de vrouw overleden was, had hij al heel wat van haar bezittingen verbrand. Dat hoort namelijk tot de Chinese traditie. 'Niet zo erg. Ik kocht me een aantal nieuwe kleren met mijn pensioensuitkering', aldus de vrouw. 

In werkelijkheid was Xiufen schijndood. Dat is een staat van bewusteloosheid waarbij je niet ademt en een blauwe lichaamskleur vertoont.