Ibrahimovic bijna bij Arsenal, maar... 'Ik, testen? Zlatan doet geen audities!'
Zlatan Ibrahimovic Foto: Photonews
Zlatan Ibrahimovic maakt nu het mooie weer bij AC Milaan, na passages bij Ajax, Juventus, Inter en Barcelona. Maar het had anders kunnen lopen: in 2000 zat de Zweed bijna bij Arsenal. 'Maar ik moest er testen. Geen sprake van', zegt het 30-jarige enfant terrible aan The Sun.

De Engelse tabloid The Sun interviewde Ibrahimovic naar aanleiding van de achtste finales van de Champions League. Daarin moet Arsenal een 4-0 goedmaken. Volgens de aanvaller was hij helemaal klaar om zelf ooit voor de Londenaars te spelen, maar ging Arsenalcoach Arsène Wenger in 2000 verkeerd met hem om. 'Hij gaf me een rood-wit truitje met het nummer 9 en mijn naam op. Ik was zo trots', aldus de spits.

Maar toch liep het mis. 'Wenger verwachtte dat ik zou komen testen. Ik kon mijn oren niet geloven. Geen sprake van. Zlatan doet geen audities. 'Hij kent me of hij kent me niet'. Als hij me niet kent, wil hij me niet echt in het team.'

Het was dus nog even wachten op een transfer voor Ibrahimovic, toen nog bij het Malmö waar hij werd opgeleid. Een jaar later stapte hij over naar Ajax.