Woordvoerder Sharia4Belgium gedagvaard voor homohaat
Foto: *
Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium, heeft de dochter van Filip Dewinter in een filmpje opgeroepen om moslima te worden. Ook bekende hij metershoge affiches van het Vlaams Belang te hebben beschadigd. Intussen heeft advocaat Jean-Marie de Meester Belkacem gedagvaard wegens homohaat.

In een filmpje dat zaterdag op YouTube werd opgeladen laat een zichtbaar fiere Belkacem zien hoe aanhangers van Sharia4Belgium metershoge affiches van het Vlaams Belang onder handen hebben genomen. An-Sofie Dewinter kreeg een volledige nikab aangemeten (normaal gezien poseert ze in bikini, red.), de slogan ‘vrijheid of islam’ werd aangepast in ‘islam’ en ook de leuze ‘welcome 2 Belgistan’ werd eraan toegevoegd.

Belkacem spaart ook zijn kritiek op Filip Dewinter niet, die hij ‘een pooier van zijn eigen dochter’ noemt. ‘Uw vader heeft u uitgekleed en afgebeeld voor heel België. Wij hebben u aangekleed zoals het hoort’, klinkt het. Hij vraagt haar voorts ‘berouw te tonen, een moslima te worden en de boerka te dragen’.

Intussen heeft advocaat Jean-Marie de Meester de woordvoerder van Sharia4Belgium rechtstreeks voor de correctionele rechtbank gedagvaard wegens homohaat. Hij zal op 16 maart voor de Antwerpse strafrechter moeten verschijnen wegens het aanzetten tot haat tegen homoseksuelen. De Meester, zelf homo, eist een morele schadevergoeding van één euro.

De Meester dagvaardde de man zelf, omdat het Antwerpse parket dat volgens hem 'ondanks herhaalde verzoeken' niet wilde doen. De reden daarvoor is dat Belkacem zijn uitspraken over homo's in de geschreven pers deed en drukpersmisdrijven volgens de wet voor assisen komen. De Meester verwijst in zijn dagvaarding naar drie audio-visuele opnames waarin Belkacem uithaalt naar homoseksuelen en denkt nu meer kans te maken.

Eerder had hij zich al burgerlijke partij gesteld in een strafzaak tegen Belkacem rond haat tegenover niet-moslims, maar dat werd door de rechtbank afgewezen omdat hij geen persoonlijk belang kon aantonen. Belkacem kreeg toen bij verstek twee jaar cel.