'In de huidige omstandigheden strooien is niet zinvol', luidt het bij het Agentschap wegen en verkeer. Daarmee reageert het deels op mobiliteitsorganisatie Touring. Daar hekelt men de gebrekkige communicatie, 'waardoor er geen strooidiensten op pad waren'.

Mobiliteitsorganisatie Touring begrijpt niet dat de sneeuw van vandaag niet werd aangekondigd. 'Blijkbaar is het voor de weerdiensten onmogelijk om dergelijke voorspellingen te doen. Er waren geen strooidiensten op pad en we hebben ook geen waarschuwingen kunnen verspreiden', luidt het. 'Een evaluatie dringt zich op.'

'Strooien had geen zin', reageert het Agentschap Wegen en Verkeer nu echter. 'Wegens de positieve temperaturen vriezen sneeuw en regen niet aan. Bovendien werd er regen voorspeld, dus het strooizout zou weggespoeld zijn', aldus Ilse Luypaerts. 'Ook in de avondspits zal niet gestrooid worden', klinkt het nog.

Touring blijft het echter onbegrijpelijk noemen dat 'het al twee uur volop en zwaar aan het sneeuwen was in het centrum van het land, terwijl men op de verkeersinformatie enkel omriep dat het sneeuwde in West-Vlaanderen'. 'Op die manier vermijd je natuurlijk niet dat mensen in het centrum van het land nog even wachten alvorens de baan op te gaan met de auto', klinkt het. 'Een totaal gebrek aan communicatie', vat Touring samen.