Tornado-baby Angel nu toch overleden
Foto: AFP
Het babymeisje dat vorige vrijdag in de Amerikaanse staat Indiana alleen in een veld gevonden werd na de doortocht van een tornado, is nu toch overleden aan haar verwondingen. De vijftien maanden oude Angel had zware verwondingen opgelopen aan haar hoofd.

Het blonde meisje kroop vrijdag moederziel alleen rond in een verwoest maïsveld in Salem. Ze snakte hevig naar adem maar verder leek ze niet echt gewond. Sherrif Chuck Adams liet haar overbrengen naar het ziekenhuis. Ze kreeg een buisje in haar luchtpijp en kon daardoor weer vlotter ademen.

In de buurt van het veld vonden reddingswerkers de lichamen van de familie van Angel. De auto van het gezin lag op het dak van een huis. Vader Joseph lag naast het huis, mama Moriah lag iets verderop, onder een boom. Broertje Jayden (2) lag onder het puin, zusje Kendall (2 maanden) zat gekneld in de auto. Alle vier dood. Alleen Angel had de tornado dus overleefd.

20 kilometer meegesleurd


De reddingswerkers stonden voor een groot raadsel. Angel en haar familie woonden in New Pekin, zo’n twintig kilometer van de plek waar ze gevonden werd. Volgens de naaste familie was het gezin zaterdag de hele dag in New Pekin. Ze zouden samen met de auto boodschappen gaan doen. Alles wijst er dus op dat de tornado hen twintig kilometer heeft meegesleurd.

Dit weekend leek het er op dat Angel als enige van haar familie de tornado zou overleven. Het kindje werd in een kunstmatige coma gehouden, maar is intussen dus toch overleden. Haar toestand ging sterk achteruit en zondag werd ze hersendood verklaard. Daarop werd beslist om de beademingsmachine stil te leggen.

Hevige tornado's hebben intussen al 39 levens geëist in de staten Kentucky en Indiana.