Er is maandagmiddag veel bewolking met regen, soms ook natte sneeuw, voornamelijk dan over het westen en zuiden van het land. Vooral in de provincies Oost- en West-Vlaanderen kan de neerslag overvloedig zijn. Hoog in de Ardennen valt er sneeuw. Er waait een matige, aan de kust een krachtige noordenwind. De maxima bedragen 1 graad in het zuidoosten tot 5 graden in het noorden.

Maandagavond en -nacht neemt de wind in sterkte af. Verder blijft het zwaarbewolkt en er zijn perioden met regen, in de Ardennen ook sneeuw. De minima bedragen -1 tot 3 graden.

Dinsdagochtend is het zwaarbewolkt met hier en daar nog wat lichte neerslag. 's Middags wordt het droog met enkele opklaringen. Er waait een zwakke oostenwind bij maxima van 3 tot 9 graden.

Woensdag neemt de bewolking toe gevolgd door regen vanuit het westen. Donderdag komen er nog enkele buien. Vrijdag en tijdens het weekend blijft het droog. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 7 graden, maar loopt tegen het eind van de week op naar zowat 11 graden.