IN DE KIJKER. Jean-Paul Lespagnard, luxueus sportief
Foto: J-P Lespagnard
Zondag stelt de Belgische ontwerper Jean-Paul Lespagnard zijn derde collectie onder eigen label voor, in Parijs. De perfecte aanleiding om het jonge - licht excentrieke - talent van eigen bodem in de kijker te zetten, dachten wij.

Jean-Paul Lespagnard is een getatoëerde duizendpoot die zowel mode- en kostuumontwerper, visueel artiest als stylist voor een aantal modemagazines is. Na zijn studies visuele kunsten en mode in Luik en Luxemburg, werkte hij onder meer als assistent voor de Amerikaanse designer Anna Sui en voor de in Brussel gevestigde Annemie Verbeke. 

Lespagnard laat voor het eerst echt van zich horen, wanneer hij in 2008 twee awards in de wacht sleept op het Internationaal Festival voor Mode en Fotografie in het Franse Hyères. In navolging daarvan ontwierp hij een capsulecollectie voor het Franse label 1.2.3, om in 2011 in Parijs zijn eerste collectie onder eigen naam - mét succes en lovende kritieken van invloedrijke critici als Suzy Menkes achteraf - voor te stellen.

I SEE 'EM

In oktober van vorig jaar stelde Lespagnard zijn tweede collectie 'Somewhere In Between' voor in Parijs. De collectie telde maar liefst honderd stuks, waarin het exotisme van de jaren twintig met een meer sportieve, ontspannen stijl werd gecombineerd. Luxe en sport in één collectie, of spek naar de bek van fitte en modeminnende geesten.

Vorige maand had de ontwerper nog een pop-upstore in Brussel, waar hij prototypes van zijn vorige collecties te koop aanbood en al een tipje van zijn nieuwe collectie oplichtte. 

Morgen stelt Lespagnard zijn derde collectie - onder de noemer I SEE 'EM - in Parijs voor. Of ook deze keer luxe, sport en humor in de silhouetten verenigd worden, is dus nog even afwachten.

Meer informatie over Jean-Paul Lespagnard leest en ziet u op de website van de ontwerper.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in