Yvonne Verbeeck is overleden
Yvonne Verbeeck in 2007. Foto: Pol De Wilde - Corelio
Zangeres en actrice Yvonne Verbeeck is zondagochtend rond 6.30 uur gestorven. Dat bevestigt het rusthuis, waar ze op 98-jarige leeftijd overleed in haar slaap.

Yvonne Verbeeck werd geboren in Rumst bij Antwerpen op 7 december 1913. Ze werd in Rumst ook benoemd als ereburger en kreeg op de Markt een bronzen borstbeeld als eerbetoon.

De actrice en zangeres sukkelde al een tijd met haar gezondheid. In 2006 moest ze een huidtransplantatie ondergaan nadat ze bij een val hete koffie over haar onderbeen en voet had gekregen en daardoor zwaar verbrand raakte. Sinds die operatie ging het bergaf met haar gezondheidstoestand.

Gaston en Leo

Verbeeck speelde vooral in blijspelen, operettes en revues. Ze vertolke ook regelmatig gastrollen in Vlaamse televisieprogramma's. Verbeeck werd in Vlaanderen echter vooral bekend door de sketches waarin ze meespeelde bij Gaston en Leo.

Tot op late leeftijd bleef Verbeeck professioneel actief. Zo figureerde ze in 2007 nog in Zone Stad en speelde ze in 2008 een gastrol in FC De Kampioenen. Ze bleef ook optreden als zangeres voor liefdadigheidsorganisaties en bejaarden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig