België niet getroffen door reorganisatie Procter & Gamble
De productiegebouwen van Procter & Gamble vormen een bekend gezicht in Mechelen. Foto: © Erik Van Eycken
De reorganisatie bij de Amerikaanse producent van consumentengoederen Procter & Gamble (P&G), waardoor wereldwijd zowat 5.700 jobs zullen sneuvelen tegen midden 2013, zal allicht niet tot bijkomende ontslagen leiden in de Belgische vestigingen van het bedrijf. Dat zegt Paul Schoeters van de christelijke vakbond ACV vrijdag.

 P&G plant volgens Schoeters net te investeren in 30 extra jobs bij de fabriek voor was- en reinigingsproducten in Mechelen. De al eerder aangekondigde herstructurering bij Duracell in Aarschot -ook onderdeel van P&G- kan door die investering deels worden opgevangen.

Procter & Gamble wil zich naar eigen zeggen in de toekomst enkel nog richten op de productie van cosmetica en gezondheidsproducten. In dat kader verkocht het bedrijf onlangs nog het chipsmerk Pringles, met eveneens een fabriek in Mechelen, aan Kellogg Company.

Op de vlakte

De donderdag aangekondigde reorganisatie omvat volgens P&G vooral de niet-producerende afdelingen. Dat is in theorie goed nieuws voor België, al blijft de Beneluxdirectie vooralsnog op de vlakte. 'De wereldwijde reorganisatie is pas aangekondigd. Hoe zich dat concreet zal vertalen, moet de komende tijd nog bekeken worden', zegt woordvoerder Ronald van de Straat.

Bij het ACV is men voorlopig niet ongerust. 'Wij hebben geen enkel signaal ontvangen dat er bij ons nog meer bespaard zal worden', zegt Paul Schoeters. 'Procter & Gamble wil integendeel zelfs investeren in Mechelen. Het personeel dat -zoals al eerder was aangekondigd- moet vertrekken bij Duracell zou dan voorrang krijgen om die extra 30 banen in te vullen.'
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig