Tot Altijd rondt de kaap van 120.000 kijkers
Foto: *
Tot Altijd, de film van Nic Balthazar met in de hoofdrollen Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg, heeft al 120.000 mensen naar de bioscoop gelokt. Daarmee is hij de best bekeken film in Vlaanderen.

De film van regisseur Nic Baltazar is gebasseerd op het waargebeurde verhaal van Mario Verstraete. De MS-patiënt streed voor de Belgische invoering van de euthanasiewet en maakte er ook als eerste gebruik van.

Multiple sclerose is een aandoening van het centraal zenuwstelsel waardoor het immuunsysteem stilaan afneemt. België is na Nederland het tweede land ter wereld dat de euthanasiewetgeving heeft ingevoerd. In Europa is buiten Nederland, Zwitserland, Luxemburg en België euthanasie bij wet verboden.

‘Tot Altijd’ kreeg vorige week veel belangstelling op de European Film Market van het Filmfestival in Berlijn. Landen zoals Italië, Turkije, Zwitserland en Iran hebben de film al aangekocht.

Vooral de Iraanse interesse is ‘opmerkelijk’ omdat Iran niet snel geneigd is om Westerse films te kopen. Het staat vast dat de film het komende jaar in acht landen te zien zal zijn. De film komt namelijk ook in Franstalig België, Nederland en Luxemburg in de cinema.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in