Rob Vanoudenhoven keert terug naar VRT
Foto: BELGA
Rob Vanoudenhoven is binnenkort weer te zien op de VRT. Hij gaat er een quiz presenteren. Dat schrijft het weekblad Story en de VRT bevestigt.

Eind jaren negentig en begin jaren 2000 was Rob Vanoudenhoven 'hot'. Alles wat hij maakte voor de VRT, veranderde in goud.

 Hij begon zijn televisiecarrière als panellid in het programma Alles kan beter. Het grote publiek leerde hem daarna kennen als de presentator van De XII werken van Vanoudenhoven, Alles komt terug en Het Rob-rapport.

In 2005 stapte hij over naar VTM, maar het bekwam hem slecht. Zo maakte hij het programma Robland waarin hij trachtte in acht weken een nieuw land te stichten. De reeks werd ondanks een grote reclamecampagne geen groot succes. In 2010 maakte hij nog Missie Amazone voor de commerciële omroep, maar ook dat was niet echt een voltreffer.

Het weekblad Story meldt nu dat Vanoudenhoven terugkeert naar waar het allemaal voor hem begon, de VRT.

De omroep bevestigt dat hij een 25 minuten durende quiz gaat presenteren op Eén. Wanneer het programma wordt uitgezonden en hoe de quiz er precies gaat uitzien, wil de omroep nog niet bekendmaken. 

De VRT ontkent ook dat het om 'de grote terugkeer' gaat. 'We hebben enkel een afspraak voor dit ene programma', aldus de VRT-woordvoerder in Story.