Uitgever betaalt 3 miljoen euro voor levensverhaal Amanda Knox
Foto: © UPI Photo / eyevine
Amanda Knox, de Amerikaaanse studente die vorige jaar werd vrijgesproken van moord op haar kotgenote in Italië, vangt ruim 3 mijoen euro om haar versie van de feiten te vertellen.

Amanda Knox onderhandelde met zeven uitgeverijen om een boek uit te brengen waarin ze haar versie zou geven van de moord op haar kotgenote Merdith Kercher en haar verblijf in de gevangenis. Uiterindelijk sloot ze een deal met de uitgeverij HarperCollins. 

Hoewel er officieel geen cijfers worden bekendgemaakt, zou ze ruim 3 miljoen euro verdienen aan het boek dat wellicht begin 2013 zal verschijnen.

'Amanada Knox zal een volledig overzicht geven van de gebeurtenissen die geleid hebben tot haar arrestatie in Perugia en haar strijd tegen het compexe Italiaaanse rechtssysteem', laat haar uitgever in een mededeling weten.

'Geholpen door dagboeken die ze tijdens haar verblijf in de cel bijhield, zal Knox  de ellendige ervaringen beschijven die ze meemaakte met de Italiaanse politie en later met gevangenisbewakers en medegevangenen.'

'Ze zal nooit eerder bekendgeraakte details over haar zaak onthullen en beschrijven hoe haar innerlijke kracht en sterke familiebanden hielpen om de moeilijkste periode in haar jonge leven te doorspartelen.'

Amanda Knox werd samen met haar Italiaanse vriend Raffaele Sollecito vervolgd voor de moord op de 21-jarige Meredith Kercher in 2007, een kotgenote van Knox in een studentenhuis in Perugia.

In eerste aanleg kregen ze respectievelijk 26 en 25 jaar cel. Vorig jaar in oktober werden ze door het hof van beroep vrijgesproken.

Tegen die vrijspraak heeft de Itailaanse openbare aanklager hoger beroep aangetekend. Eind dit jaar zou het hoogte Italiaanse gerechtshof beslissen als er toch nog een nieuwe rechtszaak komt. 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig