Op internet is een video opgedoken waarop te zien is hoe leden van het TAK (Taal Aktie Komitee) een spreekavond van CD&V-voorzitter Wouter Beke over Brussel-Halle-Vilvoorde in Zaventem komen verstoren.

Ongewenst vielen een twintigtal leden van het TAK op 11 februari de zaal binnen. Ze uitten hun ongenoegen over de splitsing van BHV. Dit deden ze onder meer door affiches te tonen als 'Geen Brusselse olievlek aub', 'Wij zijn weer eens gerold dankzij de CVP' en 'Franstalige rechters in Vlaams-Brabant. Neen bedankt CVP!'.

Splitsingstruitje

Omdat CD&V-schepen Eric Van Rompuy, die ook aanwezig was op de spreekavond, een splitsingstruitje zou geven aan Wouter Beke, besloot het TAK om een nieuw T-shirt in de plaats te geven aan Van Rompuy, met als boodschap 'Ik hield van alle zes!'. Een knipoog naar de uitrusting waarmee Van Rompuy de voorbije jaren deelnam aan de gordel (hij droeg toen een T-shirt met als tekst: 'Ik hou van alle zes!'), maar vooral een vingerwijzing naar de BHV-akkoorden waarin onder meer de zes faciliteitengemeenten het gelag betalen, aldus het TAK.

Boze Van Rompuy

Van Rompuy kon er duidelijk niet om lachen toen één van de actievoerders het T-shirt overhandigde, want hij sloeg er hard mee richting de persoon van het TAK en even later gooide hij het ver weg richting de andere actievoerders.

Beke sprak de actievoerders ook even toe. 'Ik wil het beste voor Vlaanderen, maar ik hoop dat Vlaanderen nooit door jullie bestuurd wordt', was Beke duidelijk, waarna hij een groot applaus kreeg van de mensen die kwamen luisteren naar Beke.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig