Nederlandse voetbalbond zet licht op groen voor Women's BeNe League
De dames van Standard Fémina de Liège Foto: photonews
Het bondsbestuur van de Nederlandse voetbalbond KNVB heeft maandag het licht op groen gezet voor de Women's BeNe League. Eerder gaf het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond al zijn fiat. De plannen worden dit voorjaar uitgewerkt.

De grensoverschrijdende vrouwencompetitie moet in het seizoen 2012-2013 van start gaan. In de eerste seizoenshelft werken acht Belgische en acht Nederlandse clubs een eigen competitie af. De eerste vier van elk land plaatsen zich voor de Vrouwen BeNe League A. De resterende clubs spelen in de Vrouwen BeNe League B. De hoogst geklasseerde club van elk land plaatst zich voor de UEFA Women's Champions League.

Ceo Steven Martens van de KBVB is opgetogen dat het bondsbestuur van de KNVB zijn goedkeuring gaf. 'Wij zijn erg opgetogen dat de KNVB akkoord ging. Nu kunnen we heel concreet aan de slag. Er is in dit dossier een nieuwe fase aangebroken, waardoor de allereerste Women's BeNe League weer een stap dichterbij is gekomen.'

Bij de uitwerking van de plannen wordt onder meer aandacht besteed aan de reglementen, commerciële zaken, financiën, competitieschema en communicatie. De KBVB en KNVB stelden Jan Willem van Dop als projectmanager aan. Sportmarketingbureau Triple Double staat in voor de marketing en communicatie.