Schrijver worden is een droom die Amanda Knox altijd gekoesterd heeft. Dat vertelt de 24-jarige Amerikaanse toch aan de uitgevers met wie ze onderhandelt over haar memoires. Zij belooft in dat boek de waarheid te vertellen over wat met haar vermoorde kotgenote Meredith Kercher gebeurd is. In ruil wil ze wel een royale vergoeding van de uitgever. .

Even het geheugen opfrissen, Amanda Knox en Meredith Kercher deelden een kamer in hetzelfde studentenhuis in het Italiaanse Perugia.

in 2007 werd de 21-jarige Kercher dood en halfnaakt aangetroffen in het studentenhuis.

Volgens de openbare aanklager in Italië was haar dood het gevolg van een uit de hand gelopen seksspel. Knox en haar toenmalige Italiaanse vriend Raffaele Sollecito werden vervolgd. In eerste aanleg kregen ze respectievelijk 26 en 25 jaar cel. Een derde  verdachte die de feiten wel bekende, kreeg zestien jaar cel.

Knox en Sollecito gingen in beroep en in oktober vorig jaar werden ze vrijgesproken

Seks, drugs, alcohol en leugens, de ideale cocktail voor massale media-aandacht en daar probeert Knox nu haar graantje van mee te  pikken.

Om zeker te zijn dat haar boek voldoende opbrengt heeft ze alvast Robert Barnett onder de arm genomen. Die advocaat heeft ervaring in onderhandelingen met uigeverijen en onderhandelde al de contracten voor de boeken van onder meer Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush en Sarah Palin.

De uitgeverijen aarzelen echter voor ze massaal met dollars over de brug komen. Ze zijn gecharmeerd door de persoonlijkheid van Knox die volgens hen grote indruk maakt bij de gesprekken.

Maar een uitgeverij overtuigen om de handtekening onder het contract te zetten is blijkbaareen ander paar mouwen.

 'Het is niet dat  we na de vrijspraak nu zeer duidelijk weten wat er gebeurd is',  zegt een uitgever aan de New York Times. Het boek kan zowel een onvervalste bestseller worden of een totale flop. Veel hangt af van hoe geloofwaardig het verhaal verteld wordt; zeggen de uitgeverijen.

Enkele dagen geleden kondigde ook Raffaele Sollecito aan dat hij een contract heeft afgesloten om een boek uit te geven.

Misschien kunnen ze elkaar beter toch eens bellen voor ze aan hun boek beginnen. Je weet maar nooit..