Sa Pinto nieuwe trainer van Sport Lissabon
Sa Pinto speelde nog bij Standard Foto: © BELGA
De Portugese topclub Sporting Lissabon heeft maandag zijn trainer Domingos Paciencia ontslagen en vervangen door clubicoon Ricardo Sa Pinto. De ex-speler van Standard Luik ondertekende in de Portugese hoofdstad een contract tot de zomer van 2013. Dat maakte Sporting Lissabon maandag bekend.

Paciencia was nog maar sinds begin dit seizoen aan de slag in het José Alvaladestadion, maar mocht na iets meer dan een half seizoen al opstappen wegens de tegenvallende resultaten. Sporting kocht afgelopen jaar fors in, maar moet in de competitie na 18 speeldagen vrede nemen met de vierde plaats.

Afgelopen weekend werd er met 2-0 verloren op het veld van Maritimo Funchal, waardoor de kloof met competitieleider en aartsrivaal Benfica al opgelopen is tot 16 punten. Ook in de Portugese Ligabeker werd de club van de Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu (ex-Standard) al vroegtijdig uitgeschakeld. In 2012 kon Sporting bovendien nog maar twee wedstrijden winnen.

Zijn opvolger Ricardo Sa Pinto is een clubicoon van Sporting. Hij speelde er het grootste deel van zijn carrière (1994-1997 en 2000-2006), alvorens zijn spelersloopbaan in 2007 bij Standard Luik af te sluiten. De 39-jarige voormalige international was het afgelopen jaar bij Sporting aan de slag als coach van het juniorenteam.