Coach Boussoufa stapt op, weg vrij voor Capello?
Foto: AFP
Yuri Krasnozhan is maandag opgestapt als trainer van de Russische eersteklasser FC Anzhi Makhachkala, de club van Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht), Mehdi Carcela (ex-Standard) en de Kameroense steraanvaller Samuel Eto'o. De weg lijkt nu helemaal vrij voor Fabio Capello, die opstapte als Engels bondscoach

De 48-jarige Rus stapte op na een meningsverschil met het bestuur van de kapitaalkrachtige club uit de Russische deelrepubliek Dagestan. Krasnozhan was nog maar sinds eind december aan de slag bij Anzhi. Hij zat geen enkele wedstrijd op de bank omdat de competitie momenteel stilligt in het barkoude Rusland. Pas in maart wordt er opnieuw gevoetbald.

Anzhi Makhachkala is het speeltje van miljardair Suleiman Kerimov. De club was vorig jaar bijzonder actief op de transfermarkt en gooide miljoenen over de toonbank. Die financiële inspanningen leverden echter geen onmiddellijk succes op. In de competitie kon de ploeg zich slechts ternauwernood plaatsen voor de play-offs tussen de eerste acht ploegen die de titelstrijd zullen beslissen.

Trainerswissels

Die matige resultaten zorgden al voor heel wat trainerswissels. Gadji Gadjiev begon aan het seizoen, maar moest eind september al baan ruimen voor Roberto Carlos, die speler-trainer werd. De Braziliaanse veteraan moest uiteindelijk eind december op zijn beurt plaatsmaken voor Krasnozhan, nadat Anzhi er niet in slaagde om de Nederlander Guus Hiddink te strikken.

Weg vrij voor Capello?


De Italiaan Fabio Capello, pas opgestapt als bondscoach van de Engelse nationale ploeg, zou volgens de Russische pers één van de kandidaten zijn om het roer over te nemen. Volgens de Russische sportkrant Sport Express is de Italiaanse coach al in het land om met Anhi te praten.