De correctionele rechtbank in Hasselt heeft een 26-jarige vrouw uit Genk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 3 maanden wegens het aanranden van twee jonge meisjes en gewapende weerspannigheid tegenover de politie. Ze wachtte een van haar slachtoffers op aan de cinema en nam haar mee naar huis, waar ze haar opsloot en aanrandde.

De rechtbank verleende de vrouw uitstel voor twee jaar, op voorwaarde dat ze enkele probatiemaatregelen naleeft. De vrouw moet haar alcoholprobleem aanpakken. Ook ontzette de rechtbank de vrouw voor vijf jaar uit haar burgerrechten en gedurende vijf jaar mag ze zich niet met minderjarigen inlaten.

De feiten speelden zich af in Opglabbeek en Geel tussen eind december 2008 en eind februari 2009. De beklaagde vergreep zich in Geel eerst aan een meisje van 14 jaar. Vervolgens ontvoerde ze aan de cinema in Hasselt een meisje van 12.

De moeder van de beklaagde belde zelf de politie om te zeggen dat haar dochter een meisje opgesloten had in haar kamer in Opglabbeek. De lokale politie bevrijdde het slachtoffer, waarbij de aanrandster uithaalde met een mes. Uiteindelijk kon ze worden overmeesterd.

De twee slachtoffers kregen een schadevergoeding van 3.660 euro toegewezen.