Ook shirtsponsor Liverpool boos op Suarez
Foto: EPA
Luis Suarez bevindt zich opnieuw in het oog van de storm nadat hij zaterdag weigerde de hand te schudden van Manchester United-verdediger Patrice Evra. De Uruguayaanse spits kreeg voor die actie tonnen kritiek van de Engelse pers, collega-voetballers en het eigen bestuur. Ook Standard Chartered, de shirtsponsor van Suarez' club Liverpool, reageert ontstemd.

'We zijn erg ontgoocheld in de reactie van Suarez', aldus de Amerikaanse bank. 'We hebben dan ook op een niet mis te verstane manier onze bezorgdheid geuit ten opzichte van de club.'

Standard Chartered betaalt Liverpool elk jaar 20 miljoen pond - zo'n 24 miljoen euro - om op de shirts van de traditierijke voetbalclub te staan.

Suarez  verontschuldigde zich zondag voor zijn weigering om de hand van Patrice Evra te schudden voor de wedstrijd tussen zijn ploeg en Manchester United.

De Uruguyaan werd 8 wedstrijden geschorst na racistische opmerkingen aan het adres van de Franse linksback in oktober. Toch weigerde hij de uitgestoken hand van Evra net voor de aftrap van het onderlingen duel op zaterdag.

Luis Suarez: 'Ik heb een fout gemaakt'

'Ik heb met de manager (Kenny Dalglish, red.) gesproken na de wedstrijd, en ik besef nu dat ik een fout heb gemaakt', liet Suarez weten in een verklaring van de club. 'Ik heb niet alleen de trainer teleurgesteld, maar ook de club en waar die voor staat. Dat spijt me. Ik heb een fout gemaakt en betreur wat gebeurd is.'