Russell Crowe wil rol in Draculafilm
Russell Crowe Foto: AFP
Acteur Russell Crowe heeft duidelijk zijn interesse getoond voor de hoofdrol van Jonathan Harker in de Dracula-film ‘Harker’. Dat staat te lezen in het Amerikaanse tijdschrift ‘New York’.

Warner Bros staat op het punt om het script van Lee Shipman en Brian McGreevy over te nemen en Jaume Collet-Serra zou hierin de regie van de film op zich nemen. Het bedrijf Appian Way van Leonardo DiCaprio en coproducent Mad Hatter Entertainment zal de productie verzorgen. Leonardo DiCaprio heeft geen intenties om hierin ook te acteren.

De film Harker is gebaseerd op het originele verhaal van de Ierse schrijver Bram Stoker maar wordt herwerkt in een hedendaagse versie. Het personage Jonathan Harker zal niet meer de advocaat zijn maar wel een detective uit Scotland Yard die een reeks moorden moet oplossen.

Russell Crowe wil de rol van Jonathan Harker maar is nu nog druk bezig met een herwerking van de film ‘Les Miserables’ van Tom Hooper. Verder waren er ook al onderhandelingen gestart over de film ‘Noah’ van Darren Aronofsky.

De originele ‘Dracula’ werd geschreven in 1897 en het hoofdpersonage ‘Graaf Dracula’ was daarin een aristocratische vampier uit Transsylvanië.