Caroline Wozniacki: 'Minder stress sinds ik geen nummer één meer ben'
Foto: AFP
De Deense tennisster Caroline Wozniacki heeft toegegeven dat ze minder druk voelt sinds ze de eerste plaats op de WTA-ranking verloor aan de Wit-Russische Victoria Azarenka. Wozniacki neemt deze week deel aan het WTA-toernooi van Doha (13-19 februari).

'Ik ben blij dat ik niet meer op elke persconferentie moet antwoorden op de vraag waarom ik als nummer één van de wereld nog nooit een Grand Slam gewonnen heb. Nu kan ik gewoon mijn wedstrijden spelen zonder de mensen teleur te stellen wanneer ik een finale of halve finale verlies. Voordien was dat een catastrofe', verduidelijkte Wozniacki.

De 21-jarige Deense wil haar plaats heroveren aan de top van de ranking, maar ze wil ook een goed figuur slaan op de Olympische Spelen in Londen van deze zomer. 'Alle speelsters vinden de Spelen iets enorm. Je moet er het beste van jezelf geven om kans te maken op een medaille. Die kans krijg je ook maar één keer om de vier jaar', klinkt het.

Wozniacki krijgt in Doha steun van haar vriend, de Noord-Ierse golfer Rory McIlroy. Hij eindigde gedeeld vijfde in de Dubai Desert Clasic. 'Het is altijd leuk als hij er is, maar op de tenniscourt moet je je concentreren. Het is wel leuk dat ik iemand naast het veld heb.'

Uitslagen eerste dag

Eerste ronde:
Ksenia Pervak (Rus) - Anastasia Pavlyuchenkova (Rus/10) 1-6, 6-2, 6-3
Anne Keothavong (GBr) - Tamira Paszek (Oos) 7-6 (7/4), 7-6 (7/5)
Shuai Peng (Chn/12) - Fatma Al Nabhani (Oma) 6-0, 7-5
Shahar Peer (Isr) - Nadia Lalami (Mar) 6-0, 6-0
Kateryna Bondarenko (Oek) - Vera Dushevina (Rus) 7-5, 6-2
Tsvetana Pironkova (Bul) - Polona Hercog (Sln) 6-0, 6-4
.