De Turks-Antwerpse dj Merdan Taplak vangt de hele wereld in zinderende elektronische dansmuziek. 'In it for the honey' heet zijn debuut: een zoete partyplaat met internationaal appeal.

Tot vandaag was Merdan Taplak, de Antwerpse dj met Turkse roots, een coole cultfiguur die opereerde in de niche van de world-electro. Hij scoorde clubhitjes met woeste exotische techno ('March of the sultans'), met mash-ups ('Love around the world') en hij verleidde Kapitein Winokio met een geflipte update van een oud Turks kinderliedje ('Usku Dara'). In januari 2012 verbaasde hij nog vriend en vijand met een op dubstep en fidgethouse gestoelde cover van 'Bombtrack' van Rage Against The Machine, speciaal in elkaar geflanst voor Studio Brussel.

'In it for the honey' heet zijn debuut: een zoete partyplaat met internationaal appeal.Taplak gidst de luisteraar van verleden naar heden en toekomst en weer terug. Een euforische Turkse halay-dans, kosmische balearic disco, rauwe New Yorkse hiphop, prikkelende elektrofunk, diepgonzende dubstep: het plezier waarmee Taplak tussen genres slalomt, is aanstekelijk.

De gasten op de plaat zijn Kraantje Pappie (een hilarische Hollander), Princess Superstar (een sexy rappende madam uit New York), The Glimmers (de Gentse superster-dj's) en Fat Jon (een rapheld uit Ohio). De Antwerpse elektronicatovenaar Styrofoam strooide wat sterrenstof over Taplaks nummers, zodat ze naar behoren met de spieren kunnen rollen.

Zaterdag in de Ancienne Belgique in Brussel, vanaf volgende week in de winkels maar nu al exclusief te beluisteren bij De Standaard.