Na de brand in de elektrische installatie van het fastfoodrestaurant Quick in het Genkse Shoppingcenter 1 aan de Rootenstraat blijft het overdekt winkelcentrum maandag tot 17 uur gesloten. Dat maakt burgemeester Wim Dries (CD&V) maandagnamiddag bekend.

Zo'n 150 personeelsleden en de bezoekers werden preventief geëvacueerd. Er vielen geen gewonden en de Genkse brandweer had het brandje snel onder controle.

'De brand brak rond 15 uur uit in een technische koker van het Quick-restaurant, waar zich een bevroren waterleiding bevond. Een personeelslid wilde de leiding laten ontdooien, waarbij de elektrische leiding begon te smeulen. Vermoedelijk heeft dat de rookontwikkeling veroorzaakt, die zich in de Quick en de andere aanpalende winkels verspreidde', aldus Dries.

De hulpdiensten moesten even zoeken naar de juiste locatie. Daarom werd beslist het Shoppingcenter te ontruimen. 'Er is niet echt een uitslaande brand geweest, maar het incident veroorzaakte wel rookgeur en roetschade. Het winkelcentrum blijft dicht tot 17 uur en dan volgt er een nieuwe evaluatie', besluit de Genkse burgemeester.