Stad Ieper verandert 120 straatnamen
Foto: pli
De stad Ieper heeft 120 straatnamen veranderd. Voorvoegsels en voornamen zijn weggelaten, maar er werden ook aanpassingen doorgevoerd volgens de moderne spellingsregels.

De Bellewaerdestraat, de Maarschal Haiglaan en het Guido Gezelleplein bestaan niet meer. Vanaf nu zullen de Ieperlingen het hebben over de Bellwaardestraat, de Haiglaan en het Gezelleplein.

'Soms moeten we de straatnaam gewoon aanpassen aan het moderne taalgebruik. Zo wordt de Rijselsestraat veranderd in de Rijselstraat. Tegelijk worden borden ook aangepast aan de huisstijl van onze stad', zegt de Ieperse stadssecretaris Stefan Depraetere.

De namen van 120 straten werden  vereenvoudigd. 'Voorvoegsels en voornamen worden weggelaten, en er zijn ook aanpassingen aan de moderne spellingsregels', luidt het. De beslissing werd eind 2010 genomen, en ondertussen zijn alle straatnamen aangepast.

Het stadsbestuur heeft de aanpassingen in het rijksregister aangebracht. Identiteitskaarten worden slechts aangepast als de eigenaar aan een nieuwe kaart toe is.