Drie personen zijn ter beschikking gesteld van het parket na een internationale actie tegen drugshandel en drugstoerisme in de Benelux en Frankrijk.

De actie vond plaats tussen donderdag 9 en zondag 12 februari en was gericht tegen de handel van verdovende middelen en het drugstoerisme.

In totaal hebben 387 Belgische politie- en douaneambtenaren deelgenomen aan de actie.

In België werden controles uitgevoerd in de arrondissementen Brugge, Gent,
Dendermonde, Turnhout, Tongeren en Verviers.

Ook de federale Weg- en Spoorwegpolitie controleerden enkele belangrijke verkeersassen en spoorlijnen..

Er werden in België in totaal 1.090 voertuigen, 17 treinen en 1.657 personen gecontroleerd. Negen voertuigen werden in beslag genomen, 135 personen waren in het bezit van verdovende middelen. 12 bestuurders reden onder invloed en 3 personen zijn ter beschikking gesteld van het parket.

De politie van de zone Turnhout pakte een Somaliër op met 900 gram cannabis. In Lanaken heeft de plaatselijke politiezone een plantage ontdekt van 50 planten en in Gent is een mini-plantage van 10 planten opgerold.

De agenten namen in totaal  2,10 kilogram marihuana in beslag, naast 128,9 gram hasj, zestig cannabisplanten, vijftig joints, 11,2 gram heroïne, één xtc-pil, 77 gram hallucinogene paddestoelen en zes verboden wapens

Volgens de politie heeft de actie informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de strijd tegen drugs in de toekomst.