Gelukkige Mbokani: 'Jovanovic beloofde me 5% van zijn transfersom'
Dieumerci Mbokani Foto: Photo News
Dieumerci Mbokani hield zich niet in toen hij de winning goal tegen zijn ex-club Standard nette: 1-2 voor Anderlecht. 'Als ik scoor, kan ik mijn vreugde niet bedwingen.' De spits heeft trouwens een opvallende afspraak met maatje Milan Jovanovic: 'Als hij vertrekt, geeft hij me 5% van zijn transfersom', zegt hij in La Dernière Heure.

Mbokani loopt over van het vertrouwen én staat er in de toppers. Van zijn zeven competitiegoals vielen er zes tegen topploegen. En ook tegen Standard was hij zeker van zijn stuk. 'Bij de 1-1 zei ik tegen Laurent Ciman dat ik de 1-2 zou maken. Hij lachte het weg, maar ik had gelijk.' Dat de aanvaller net zijn ex-ploeg de dieperik induwde, doet hem niet veel. 'Na alles wat er gezegd is over de terugkeer van Jova en ik wilde ik die goal. Ik ben naar hier gekomen met dat in gedachten. Ik hoorde de mensen fluiten dat motiveerde me nog meer.'

Na de zege bij hun ex-werkgever troffen Jovanovic en Mbokani mekaar in de catacomben van Sclessin. 'We hebben onze manier om te vieren. Dewelke, dat zeg ik niet. Milan zei me wel dat als hij zou vertrekken, hij me 5% van zijn transfersom zou geven. Ik weet daarentegen niet of ik hem iets zou geven', glunderde Mbokani tegen de reporter van La Dernière Heure.