Tien redenen om Valentijn niet te vieren
Foto: shutterstock
Bezorgt de gedachte aan rode hartjes en knuffelberen je koude rillingen en wil je Valentijn liefst onder de dekens doorbrengen? Dan helpen wij je aan tien goede redenen om de dag van de liefde over te slaan.

1. Wie overal stralende koppels ziet, gaat twijfelen aan zijn eigen relatie. Ook al weet je dat gelukkige stelletjes op affiches gekozen worden door castingbureaus en wellicht betaald worden om melig naar elkaar te kijken.

2. Je hebt nog maar net cadeaus gegeven met kerst en nieuw. Wat moet je in godsnaam nu weer verzinnen?

3. Als je een andere dag kiest om op restaurant te gaan, is het veel minder druk. En voel je je niet verplicht zo'n suf valentijnsmenu te bestellen.

4. Wat je uitspaart aan juwelen, oesters en chocolade, kan je lekker bijtellen bij het vakantiebudget.

5. Legt je man je met Valentijn uitgebreid in de watten, vindt hij het weer een tijdje mooi geweest. En heb je dus geen recht meer om te melden dat het vuilnis nog buitengezet moet worden.

6. Leg je je vrouw met Valentijn uitgebreid in de watten, krijgt ze het gevoel dat het elke dag zo zou moeten zijn. Een verwachting waar je niet tegenop kan.

7. Ga je op een andere dag naar de film, kan je ook beslissen om niet naar een romantische komedie te gaan.

8. Wanneer je 'niets' antwoordt als vrienden je vragen wat je doet met Valentijn, is de kans klein dat zij gaan opscheppen over hun driesterrendiner/citytrip/aankoop van diamanten.

9. Je hoeft geen babysit te nemen. En je maakt je meteen ontzettend populair door te letten op kinderen van bevriende ouders die wel willen bewijzen hoe verliefd ze nog steeds zijn.

10. Als iedereen Valentijn zou overslaan, zouden singles niet zo'n vreselijke dag hebben op 14 februari. Er moet toch iemand de eerste stap zetten.