Nieuwe regels voor uitzendarbeid
Foto: Jobat.be
Er komen nieuwe regels voor het gebruik van uitzendarbeid. De regels over de aangifte ervan worden nauwkeuriger, en er komt een beperkende regeling voor contracten voor één dag. ‘Een goede zaak voor de professionalisering van de sector’, klinkt het bij de uitzendbureaus. ‘In het algemeen vind ik dit een goede stap vooruit’, zegt coo Hubert Vanhoe van USG People.

De belangrijkste veranderingen betreffen het motief voor uitzendarbeid en de contracten voor één dag. ‘Het nieuwe kader biedt meer flexibiliteit, maar voorziet ook een sanctie voor overtredingen en misbruik’, aldus Vanhoe.

‘Tot nu toe konden werkgevers drie motieven opgeven voor uitzendarbeid’, vertelt Mark De Smedt, country manager Adecco Belux. ‘In theorie konden uitzendkrachten enkel ingezet worden om iemand tijdelijk te vervangen, voor een tijdelijke vermeerdering van werk of voor uitzonderlijke omstandigheden. Nu is er een vierde motief: men kan uitzendkrachten ook inschakelen met de bedoeling hen een vast contract aan te bieden. Dat was in de praktijk vaak al zo, maar nu is dit ook officieel geregeld.’

Opeenvolgende dagcontracten mogen niet meer, tenzij de aard van het werk dit rechtvaardigt.

>

>

>

>