Omega Pharma-Quick.Step rekent op Steegmans in Oman
Tom Boonen met Gert Steegmans Foto: EPA
Omega Pharma-Quick.Step heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Oman (2.BC) en de Ronde van de Algarve (Por/2.1), die respectievelijk dinsdag en woensdag van start gaan.

In de Ronde van Oman wordt het uitkijken naar Gert Steegmans. In Qatar loodste hij zijn kopman Tom Boonen naar twee ritzeges en zijn vierde eindzege en daarom mag hij deze keer van de ploegleiding zelf zijn kans gaan. Steegmans en Boonen krijgen het gezelschap van de Fransman Sylvain Chavanel, de Duitser Bert Grabsch, de Tsjech Frantisek Rabon, de Slovaak Peter Velits en onze landgenoten Guillaume Van Keirsbulck en Stijn Vandenbergh.

'In de vlakke ritten rekenen we deze keer op Steegmans', ging sportdirecteur Wilfried Peeters van start. 'In Qatar zorgde hij mee voor de triomf van Boonen en nu mag hij zelf zijn kans gaan. Voor het klassement hebben we Sylvain Chavanel, die in de Ronde van San Luis al sterk op dreef was. Ook Peter Velits moet iets kunnen neerzetten.'

Algarve

Woensdag gaat in Portugal de 38e editie van de Ronde van de Algarve van start. De Duitse wereldkampioen tijdrijden Tony Martin werkt er zijn eerste rittenkoers van het seizoen af. Hij krijgt er onze landgenoten Dries Devenyns en Nikolas Maes, de Pool Michal Kwiatkowski, de Nederlander Niki Terpstra, de Italiaan Matteo Trentin, de Slovaak Martin Velits en zijn landgenoot Gerald Ciolek aan zijn zijde. Vooral de individuele tijdrit over 25,8 kilometer op de slotdag is hem op het lijf geschreven', verduidelijkte sportdirecteur Rik Van Slycke.