De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft René D.L. (48) uit Essen voor de tweede keer een levenslang rijverbod opgelegd. De man, die in april 2007 in dronken toestand een twintigjarige rechtenstudent doodreed in Stabroek en vluchtmisdrijf pleegde, werd nu al voor de tweede keer achter het stuur van zijn wagen betrapt.

René D.L. kreeg voor het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf 2,5 jaar cel, waarvan de helft effectief, 8.250 euro boete en zes jaar rijverbod.

Op 12 juli 2009, amper twee dagen nadat het rijverbod was ingegaan, kroop hij opnieuw achter het stuur van zijn Porsche Boxster om hem naar de garage te brengen. De rechtbank kon er niet mee lachen: de man werd veroordeeld tot drie maanden cel en een levenslang rijverbod.

Een jaar later was het echter opnieuw prijs. De politie kreeg op 28 juli 2010 een melding dat de man, na een ruzie met zijn echtgenote, opnieuw rondreed in een auto. René D.L. vertelde de rechtbank dat hij de wagen alleen maar uit de garage had gereden om de sleutels daarna aan een vriend te geven die hem kwam ophalen. De rechtbank bevestigde echter de straf die hij eerder al van de politierechter kreeg: één jaar cel, 5.500 euro boete en opnieuw een levenslang rijverbod.