40-plussers wél welkom in de zorgsector
Foto: Jobat.be
Het regent ontslagen in de industriële productie. Een nieuwe job vinden is voor veel late veertigers en vijftigplussers echter allesbehalve evident. Zorgorganisaties als Familiehulp nemen hen graag in dienst.

De voorbije weken werden getekend door grote ontslagrondes in de industriële productie. Veel werknemers, vaak veertigers en vijftigers, dreigen in de werkloosheid te verzeilen. Hebben ze al gedacht aan een job in de zorg? Die kampt immers met heel wat oningevulde vacatures. Dat het kan, bewijst thuiszorgorganisatie Familiehulp. Die heeft heel wat oud-arbeiders in dienst.

Chris Bulté en Gerard Smulder zijn twee oud-arbeiders die na hun ontslag kozen voor het beroep van verzorgende. Ze appreciëren dat de opleidingen tot verzorgenden gegeven werden door mensen met een professionele achtergrond. Naast de noodzakelijke theoretische basis, werd ook aan hun praktijkervaring aandacht besteed. Beiden hebben ze twee stages achter de rug: in een rusthuis en in de thuiszorg.

Chris bekijkt zijn carrièrewending nuchter: ‘De sociale sector biedt werkzekerheid, dat is ook mooi meegenomen. Een passie om voor mensen te werken blijft natuurlijk noodzakelijk om dit werk met voldoening te doen. Bovendien keek men bij Familiehulp niet meteen naar mijn leeftijd. Geloof me, dat is elders meestal wel anders. ‘

>

>

>

>