Hoeveel is een Grammy Award écht waard?
Foto: Jobat.be
Gisteren ging zangeres Adele op de 54e uitreiking van de Grammy Awards met zes awards naar huis. Wat brengt zo'n beeldje op voor de winnaars?

Wie een Grammy wint, voelt dit jaren nadien nóg aan zijn inkomsten. Zeker wat de vraagprijs voor een tournee betreft, laat Pollstar, website met concertdata, weten. Zo zag Bruno Mars (Grenade, The Lazy Song) het jaar nadat hij een Grammy won, zijn gemiddelde nachtelijk inkomen stijgen van 97.000 euro naar 151.800 euro.

Ook singer / songwriter Taylor Swift mocht in 2010 maar liefst vier Grammy's op haar naam schrijven. Haar inkomen steeg bijgevolg van 94.000 euro naar 450.000. Swift's opvallend debuut tijdens de uitreiking van de Grammy Awards (ze was de jongste artieste ooit die de Grammy voor 'Beste Album' won), resulteerde in een gigantisch succes. Zelfs het jaar nadien, in 2011, verdubbelde haar nachtelijk inkomen naar 826.000 euro.

Ook voor mensen die vooral achter de schermen werken, is een Grammy Award erg belangrijk. Denk maar aan tekstschrijvers, producers en muzikanten. David Banner, producer van Lil Wayne (Amerikaanse rapper), bevestigt dit aan de website forbes.com. 'In 2009 won ik een Grammy voor 'Tha Carter III', het zesde album van rapper Lil Wayne. Mijn vergoedingen stegen het jaar nadien plots van 37.500 euro naar 75.000 euro.'

>

>

>

>