Zoals verwacht is Adele het grote prijzenbeest geworden op de 54ste editie van de Grammy's. De zangeres mocht zes beeldjes mee naar huis nemen, waaronder dat voor 'beste album' en 'beste song'. Tijdens de uitreiking stond ze voor het eerst sinds een half jaar weer op het podium.

Ze had zes nominaties op zak en mocht ze alle zes verzilveren. Reden dus voor Adele om een traantje weg te pinken: 'Het is een jaar geweest dat mijn leven veranderde', snikte ze toen ze de Grammy voor haar plaat '21' in ontvangst nam. De categorieën waarin ze won zijn overigens niet de minste: naast 'beste album' won ze ook 'beste song', 'beste opname', 'beste popalbum', 'beste pop solo optreden' en 'beste video'.

Andere winnaars waren de Foo Fighters, die vijf awards mee naar huis mochten nemen, waaronder die voor 'beste rockoptreden', 'beste rocknummer' (Walk) en 'beste rockalbum' (Wasting Light). Beste nieuwkomer was Bon Iver, Lady Antebellum won de award voor 'beste countryalbum'.

 Amy Winehouse kreeg postuum een award voor haar duet met Tony Benett, 'Body And Soul'. Ook rapper Kany West mocht enkele prijzen ophalen, onder meer voor zijn album 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy', zijn single 'All of the lights' en 'Otis', een nummer dat hij maakte met Jay-Z en dat 'beste rap performance' won. Paul McCartney kreeg de award voor 'beste historische album' voor 'Band on the Run'.