Jorgacevic viert zege van efficiënt Club tegen AA Gent
Foto: Photo News
Club Brugge heeft de topper op het veld van AA Gent gewonnen met 1-3. De bezoekers speelden een erg efficiënte wedstrijd en liepen uit naar 0-3 via Jordi Figueras, Refaelov en Akpala. In de slotfase oefenden de Gentenaars nog druk uit, maar verder dan een eerredder kwamen ze niet.

Spanning voor de aftrap

In de fel geanticipeerde 'Slag van Vlaanderen' moest Club Brugge op bezoek bij troonpretendent AA Gent. Het vertrouwen was groot in het Ottenstadion, Clubcoach Daum noemde de Gentenaars 'uitgesproken favoriet'. Bovendien maakten de Gentfans zich op voor de terugkeer van hun voormalige publiekslieveling Bojan Jorgacevic. Genttrainer Sollied koos voor Ljubijankic in de spits, bij Club begon Lestienne verrassend op de bank.

Eerste voor Figueras

In de aanvangsfase van de wedstrijd vielen vooral de zenuwen op bij beide ploegen, maar uiteindelijk zagen we toch voetbal: Clubverdediger Stenman zette zich goed door op links, Akpala en Bakenga konden de levensgrote kans niet afronden. Bij de tweede kans was het echter wel raak: een vrije trap vanop rechts rolde tot bij de tweede paal, waar Jordi Figueras ongehinderd kon binnenduwen. AA Gent kwam niet in zijn spel, Mboyo en Van der Bruggen mikten van ver over. Club liet na de openingstreffer het initiatief aan de Buffalo's, maar deed daar bijzonder weinig mee. Het was verrassend genoeg zelfs Club dat in de omschakeling de grootste kansen in elkaar bokste: Niki Zimling trapte de 0-2 net voor rust onbegrijpelijk naast. Club mocht met een voorsprong gaan rusten, Gent had in eigen huis te weinig gebracht.

Refaelov soleert

Na de rust moest Clubgoalie Jorgacevic plaatsnemen voor de Gentse spionkop, maar terwijl die Jorgacevic verbaal onder vuur namen, soleerde Refaelov aan de andere kant door de Gentse verdediging en naar de 0-2. Jorgensen en Coulibaly probeerden op dat moment het vuur in de ploeg te krijgen, maar grote kansen zagen we niet: enkel Maréval kwam tot een schot, dat ver naast waaide. Gent moest de kelk op dat moment tot de bodem ledigen: Refaelov ging nogmaals op wandel en schotelde spits in vorm Akpala de 0-3 in geschenkverpakking voor.

Eerredder Jorgensen

Teken voor Trond Sollied om in te grijpen: met drie wissels probeerde hij het tij te keren, maar zonder veel gevolg. Gent drukte de Bruggelingen wel meer op de eigen helft, maar speelde te steriel om van een offensief te kunnen spreken. Het kwam dan ook als een verrassing toen Jorgensen (met wat hulp van Vleminckx) op vrije trap toch Jorgacevic kon kloppen. De fans geloofden er opnieuw in, en even leek een wonder in de maak, maar Bojan Jorgacevic won de mentale strijd van de dag: de Serviër deed een cruciale redding op een poging van Coulibaly net na de 1-3. Het verzet van de thuisploeg was nu gebroken, Club speelde het eenvoudig uit.

De Bruggelingen staan zo eenzaam op de tweede plaats en volgen op zeven punten van Anderlecht. AA Gent verliest deze prestigeslag en moet de titelfavoriet uit Brussel nu al tien punten voorsprong toestaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in