Mancini: 'Tevez kan nog rol spelen bij Manchester City'
Foto: Photonews
Volgens coach Roberto Mancini kan de verbannen Carlos Tevez nog een rol spelen voor Manchester City in de race naar de Engelse titel.

'Iedereen weet dat Carlos een topspeler is. Het zou beter zijn als hij hier was en speelde: Carlos kan het verschil maken. Als hij volgende week terugkwam zou hij ons nog kunnen helpen in de volgende drie maanden.

Schorsing en transfer

De 28-jarige Argentijnse aanvaller viel uit de gratie van zijn trainer nadat hij weigerde op te warmen voor een Champions Leagueduel in september. Daarop werd zijn vertrek tijdens de winterstop verwacht, maar ondanks interesse van AC Milan, Inter Milaan en Paris St. Germain raakte hij niet weg. Hij betaalde zes weken loon als boete voor zijn niet toegestane vertrek naar ArgentinIë in november, maar vecht die straf aan bij de Engelse voetbalbond. Hij werd tijdens zijn afwezigheid ook niet betaald.

Onverwachte terugkeer?

Hoe snel Tevez opnieuw zou kunnen spelen voor City hangt af van de snelheid waarmee hij opnieuw wedstrijdfit kan raken. Zijn laatste optreden voor de Citizens kwam er op 21 september in de League Cup tegen Birmingham. 'Het hangt af van zijn conditie, en wanneer hij terugkomt. We hebben al veel wedstrijden met één spits afgewerkt. Carlos kent de situatie, ik sprak met hem voor hij vertrok om de situatie op te lossen, en we zullen opnieuw praten als hij terugkomt. Daar heb ik geen probleem mee: als hij wil spelen, kan dat gebeuren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in