Paus Benedictus XVI heeft zondagmiddag bij het angelusgebed, dat bijgewoond werd door enkele honderden gelovigen op het Sint-Pietersplein in Rome, de Syrische regering opgeroepen onmiddellijk een einde te maken aan het bloedvergieten.

Hij riep de regering ook op tegemoet te komen aan de gerechtvaardigde verzuchtingen van de verschillende groepen in de samenleving. Dat meldt het katholieke persagentschap Apic.

"Ik herhaal mijn oproep om een einde te maken aan het geweld. Stop het bloedvergieten", zei de paus, die eraan toevoegde dat hij zich op de eerste plaats richtte tot de politieke autoriteiten in Syrië, met name het regime van president Bachar al-Asad. Hij riep de regering ook op resoluut de weg van de dialoog en de verzoening in te slaan.

Paus Benedictus XVI volgt de evolutie van het conflict in Syrië op de voet en laat zich permanent informeren over de ontwikkelingen ervan. Volgens ingewijden zet de Heilige Stoel ook diplomatieke stappen om actief bij te dragen tot een oplossing van het conflict.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in