Luis Suarez verontschuldigt zich voor geweigerde handdruk
Foto: Photo News
Liverpoolaanvaller Luis Suarez heeft zich verontschuldigd voor zijn weigering om de hand van Patrice Evra te schudden voor de wedstrijd tussen zijn ploeg en Manchester United.

De Uruguyaan werd 8 wedstrijden geschorst na racistische opmerkingen aan het adres van de Franse linksback in oktober. Toch weigerde hij de uitgestoken hand van Evra net voor de aftrap van het onderlingen duel op zaterdag.

Luis Suarez: 'Ik heb een fout gemaakt'

'Ik heb met de manager (Kenny Dalglish, red.) gesproken na de wedstrijd, en ik besef nu dat ik een fout heb gemaakt', liet Suarez weten in een verklaring van de club. 'Ik heb niet alleen de trainer teleurgesteld, maar ook de club en waar die voor staat. Dat spijt me. Ik heb een fout gemaakt en betreur wat gebeurd is. Ik had de hand van Patrice Evra moeten schudden voor de match. Ik zou deze hele zaak achter mij willen laten, en me opnieuw willen concentreren op het spel.'

Alex Ferguson: 'Een schande voor Liverpool'

Liverpooltrainer Dalglish, die zijn aanvaller steeds bleef steunen, liet enkel weten 'het incident niet gezien te hebben'. Manchester Unitedcoach Alex Ferguson noemde Suarez dan weer 'een schande voor Liverpool'.

 

Kenny Dalglish: 'Ik gedroeg me niet zoals het hoort'

Dalglish reageerde later op de dag met een eigen verklaring: 'Het is niet minder dan correct dat Luis zich verontschuldigd heeft. Ik was eerlijk gezegd geschokt toen ik hoorde wat er gebeurd was. Toen ik een eerste interview gaf na de wedstrijd had ik het nog niet gezien, maar ik gedroeg me uiteraard niet zoals een Liverpoolmanager dat hoort te doen. Daarvoor verontschuldig ik me.

Ook de Liverpoolreactie veroordeelde de actie van Suarez: 'We zijn erg teleurgesteld in Luis. Hij had ons op voorhand gezegd dat hij de hand ging schudden, maar koos er dan voor dat niet te doen. Het was fout van hem om ons zo te misleiden en fout om de hand van Evra niet te schudden. Hij heeft niet alleen zichzelf, maar ook de trainer, zijn ploegmaats en de club in de steek gelaten. We hebben hem dan ook al duidelijk gemaakt dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is.'

Dan nog dit: Manchester United won de clash van Liverpool met 2-1.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in