De politie van Zaventem heeft zaterdag een man opgepakt die kort voordien de gsm van een ambulancier had gestolen. Het slachtoffer kwam de dader op het spoor door naar zijn eigen nummer te bellen. De dief nam de gsm op maar omdat hij geen Nederlands spreekt, gaf hij het gestolen toestel gewoon door aan een chauffeur van een Lijn-bus om te tolken.

Het bizarre verhaal begon zaterdag aan het UZ Gasthuisberg in Leuven. Daar werd een man met een ziekenwagen binnengebracht voor verzorging. De patiënt verliet uit eigen beweging het ziekenhuis.

Even nadien merkte de bestuurder van de ambulance dat zijn gsm verdwenen was. Omdat er nog persoonlijke bezittingen van de laatste patiënt in de ziekenwagen lagen, werd aan hem gedacht als verdachte.

Toen de eigenaar naar zijn eigen nummer belde, kreeg hij de verdachte aan de lijn. De dief spreekt geen Nederlands en gaf dan maar iemand door. Dat bleek de chauffeur van de bus te zijn waarop de dader zat en die onderweg was naar Zaventem.

De chauffeur werd gevraagd de man tegen te houden. Een politiepatrouille van Zaventem pakte hem op. Ze troffen de gestolen gsm aan, de man is meegenomen voor ondervraging.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in