Whitney Houston domineert Twitter en iTunes
Foto: AFP
De dood van Whitney Houston zorgde voor bijna 2,5 miljoen tweets per uur en haar 'Greatest Hits' is het meest gedownloade album op iTunes.

In het eerste uur na de bekendmaking werden er 2.481.652 tweets over de dood van Whitney Houston verstuurd. Rond 17.23 u plaatstelijke tijd was er een piek van 61.227 tweets - geen record, maar wel goed voor meer dan 1.000 tweets per seconde. De cijfers zijn afkomstig van de Twitter zoekmachine Topsy.

Om 16.57u meldde The Associated Press het overlijden van de zangeres op Twitter met een bericht dat 11.000 keer geretweet werd. Bijna zoveel als dat van MSNBC, dat met 14.000 retweets het meest populaire was. Het eerste bericht over het overlijden kwam van iemand die zich Big Chorizo noemt: het verscheen 27 minuten voor dat van The Associated Press, maar werd slechts één keer geretweet.

Ook de steunbetuigen van andere artiesten, zoals Justin Bieber (15.000 retweets), Nicki Minaj (8.739 retweets), Katy Perry (8.394 retweets ), Mariah Carey (6.305 retweets) en Christina Aguillera (4.321 retweets) zorgde ervoor dat hun fans het nieuws oppikten.

Sinds het nieuws van het overlijden van de zangeres heeft is haar 'Greatest Hits' het meest gedownloade nummer op iTunes - het stoot daarmee '21' van Adele van zijn troon. Ook haar debuutplaat 'Whitney Houston' en de soundtrack van 'The Bodyguard' kwamen binnen in de top tien. Haar hit 'I will always love you' staat ondertussen op vier als meest gedownloade nummer.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in