Tijdens een alcoholcontrole op de Tervuursevest heeft de lokale politie van Leuven zaterdag 1.007 auto's tegengehouden. Vier chauffeurs legden een positieve ademtest af en een van hen moest zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren, zo meldt de politie zondag.

Negentien agenten namen deel aan de actie, die duurde van 16.30 uur tot 23.15 uur. De alcoholcontrole kaderde in de campagne 'Go for Zero'.

De Leuvense politie voerde tijdens de actie ook snelheidscontroles uit op de Koning Boudewijnlaan, waar 44 van de 1.666 bestuurders duidelijk te snel reden. De snelste chauffeur haalde 119 km/uur in de zone zeventig. In de Naamsestraat (30km/uur) reden 61 van de 299 gecontroleerde voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid in die zone was 58 km/uur.

In de nacht van zaterdag op zondag werden ook 133 bestuurders gecontroleerd in Zemst en Steenokkerzeel. De lokale politie van de zone Kastze betrapte tien bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken. Twee van hen hadden meer dan 2,2 promille in het bloed. Vier anderen bleken onder invloed van drugs.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in