Incidenten op weg blijven voorlopig beperkt
De strooidiensten hadden de voorbije dagen veel werk. mhb Foto: © Marc Herremans - Corelio
Er is nog geen regen van ongevallen, maar plaatselijk zijn er wel al een aantal incidenten gesignaleerd door het gladde weer. Dat zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

"In Zuidwest-Vlaanderen waren er zondag een aantal ongevallen op de snelwegen. Waarschijnlijk omdat het daar harder regent dan elders in het land", aldus Beeckman. "In andere regio’s is het lichtjes aan het regenen of sneeuwen, dus het kan gevaarlijk worden."

Vanaf zondagmiddag was er lokale gladheid voorspeld, door winterse neerslag en regen, vooral in het westen van het land. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwde voorzichtig te zijn op de weg. Ook de federale politie kwam met een waarschuwing: "Pas uw snelheid aan de weersomstandigheden. Sommige wegen zijn glad."

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer hebben in de nacht van zaterdag op zondag al preventief gestrooid om gladheid op de gewest- en snelwegen te voorkomen. Ze staan paraat om indien nodig opnieuw uit te rijden.

 

Tijdens de hele winter werd al meer dan 19.000 ton gestrooid. Dat is nog altijd duidelijk minder dan vorige winter, toen het Agentschap Wegen en Verkeer 64.425 ton zout nodig had om de Vlaamse gewest- en autosnelwegen berijdbaar te houden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in