Dopingcontroleurs zetten Nadal uit bed
Foto: AFP PHOTO/William WEST
Rafael Nadal heeft zaterdagochtend een onverwachte anti-dopingcontrole ondergaan. De controle van de Spaanse tenniser komt er in de volle polemiek rond de schorsing van zijn landgenoot Alberto Contador.

'Half negen in de ochtend. Ik moet een anti-dopingcontrole ondergaan. Dat was natuurlijk te verwachten. Maar ik ben blij dat ze er zijn', twitterde Nadal zaterdag. De Spaanse ex-nummer één zinspeelde op de heisa die de afgelopen dag is ontstaan rond de zuiverheid van Spaanse topsporters. Nadat Contador voor twee jaar werd geschorst door het TAS voor dopinggebruik, werden vooral in buurland Frankrijk veel verwijten gelanceerd richting Spanje.

Zo werd ook Nadal, die het openlijk opnam voor Contador, op de korrel genomen door het Franse satirische televisieprogramma 'Les Guignols'. Spanje was niet opgezet met de beschuldigingen uit Franse hoek en diende een klacht in bij de Franse overheid.

Toni Nadal, de coach en trainer van Rafael, deelde van zijn kant nog een flinke sneer uit aan Frankrijk. 'De Fransen zullen nog hun hele leven lang mogen wachten op een positieve controle van Rafael.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in