Maric trapt Lierse in veiligheid
Lierse - Zulte Waregem Foto: BELGA
De winterpartij tussen Lierse en Zulte Waregem ontplofte pas na de rust. Milos Maric brak de ban voor de thuisploeg. Davy De fauw zorgde voor de gelijkmaker, maar in de slotfase bezorgde Maric op strafschop Lierse de volle buit.

De eerste 45 minuten hadden weinig om het lijf. Academisch voetbal was uitgesloten en het was vooral zaak om overeind te blijven. Soufiane Bidaoui zorgde voor de eerste dreiging. Het schot van de Belgische Marokkaan was niet hard genoeg om Bossut te verschalken. Aan de overkant testte Davy De fauw op het kwartier de vuisten van Kawashima.

Daarna gebeurde er twintig minuten helemaal niets. Tot Hamalainen zich op de linkerflank doorzette. Met behulp van de paal werkte Kawashima de poging van de Deense linksback in hoekschop.

Projectiel


Hopen dan maar op beterschap in de tweede helft. Daarin deed zich al vroeg een merkwaardig incident voor. Eén van de assistenten van scheidsrechter Geldhof ging plots tegen de grond, het leek alsof hij door een projectiel geraakt was uit het supportersvak van Lierse. Na verzorging kon de man verder.

Even voorbij het uur lanceerde Milos Maric, randje strafschopgebied, een projectiel richting Bossut en zijn schot verdween fraai in de linkerhoek. Wat Maric kan, kan ik ook moet Davy De fauw gedacht hebben. Met een heerlijk schot met links liet hij Kawashima kansloos. Diezelfde Kawashima hield invaller Chevalier en Leye met schitterende parades van een bezoekende voorsprong.

Voor Zulte Waregem zat het venijn in de staart. Milos Maric ging op wandel in het strafschopgebied. Karel D'Haene bracht de Serviër ten val. Scheidsrechter Geldhof twijfelde niet. Maric zette de strafschop feilloos om.

Lees het volledigeverslag  in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld van 12 februari. Alle verkooppunten vindt u hier.