OHL duwt Westerlo de dieperik in, Cercle profiteert van verlies Genk
Westerlo - OH Leuven Foto: BELGA
Play-off 3 lijkt onafwendbaar voor Westerlo nadat het met 1-3 de degradatietopper tegen OHL verloor. Cercle Brugge deed dan weer een gouden zaak in de strijd om Play-off 1. Het versloeg thuis KV Mechelen met 1-0 en profiteert zo maximaal van het verlies van concurrent Racing Genk.

Westerlo telde vooraf vijf punten achterstand op OHL en moest absoluut winnen om zijn kansen op rechtstreeks behoud gaaf te houden. Yakovenko duwde echter zijn ex-club meteen met de neus op de feiten en scoorde na 34 minuten het openingsdoelpunt. Dos Santos bracht vlak voor de pauze opnieuw hoop in de Kuipje met de gelijmaker, maar Raymaekers en Remacle zorgden toch nog voor de 1-3-overwinning voor de bezoekers. OHL lijkt gered, bij Westerlo is de toekomst van Jan Ceulemans erg onzeker.

Cercle doet gouden zaak

Cercle Brugge had het niet onder de markt tegen KV Mechelen. In een hevige partij moest het wachten tot de 71ste minuut op de bevrijdende openingstreffer. De sterke Portugees Baldé sleepte Cercle uiteindelijk over de meet. De Bruggelingen springen over Racing Genk naar de zesde plaats.

Owngoal nekt Kortrijk


In een heruitgave van de halve finale van de beker speelden Kortrijk en Bergen 2-2 gelijk. Kortrijk kwam 2-0 op voorsprong dankzij Nfor en Zukanovic, maar de Henegouwers sleepten toch nog een gelijkspel uit de brand. Baptiste Martin zette met zijn tweede owngoal in evenveel wedstrijden de eindstand op het scorebord.

Kermis op het Kiel

Beerschot AC en STVV maakten er een doelpuntenkermis van op het Kiel. De thuisploeg maakte een achterstand in de eerste helft na de pauze goed. Dayan (2x) en Mikulic wisten een treffer van Rossini uit. Christ bracht met de aansluitingstreffer opnieuw spanning in de match, maar verder kwam de rode lantaarn niet meer.

Late penalty Maric bezorgt Lierse volle buit

Lierse is bijna zeker van een verlengd verblijf in de eerste klasse na een 2-1-overwinning tegen Zulte Waregem. Maric scoorde twee keer voor de thuisploeg, De Fauw voor de bezoekers. De winning goal kwam er pas in de slotminuut. Milos Maric zette een lichte strafschop koel om.

Pijnlijk verlies voor kampioen Genk

Het gaat niet goed met Racing Genk. De landskampioen verloor in de openingswedstrijd van de 25ste speeldag thuis met 0-1 van Lokeren. Benjamin De Ceulaer strafte na 10 minuten een foutje van doelman Logan Bailly genadeloos af. Een zwalpend Racing Genk slaagde er niet in om die achterstand nog om te buigen.

Super Sunday

Op zondag won Anderlecht met enig geluk in het hol van de Luikse leeuw: Standard kwam al snel op voorsprong na een (dubieuze) penalty, maar verzuimde Anderlecht daarna af te maken. In de tweede helft knokte Anderlecht zich in de wedstrijd, en via Juhasz en (drie minuten voor tijd) Mbokani namen de Brusselaars de drie punten op een diefje mee.

Ook de 'Slag om Vlaanderen' beroerde de harten, al was het maar om de terugkeer van Bojan Jorgacevic naar Gent. Die zag vanuit doel zijn ploegmaats echter uitlopen naar een geruststellende 0-3 voorsprong via Figueras, Refaelov en Akpala. De eerredder van Jorgensen viel te laat, Gent verloor deze prestigestrijd en baalde.


Herbeleef hier alle wedstrijden fase per fase.

Uitslagen

za 11 feb 18u00 Racing Genk - Lokeren 0-1
za 11 feb 20u00 Cercle Brugge - KV Mechelen 1-0
za 11 feb 20u00 Kortrijk - Bergen 2-2
za 11 feb 20u00 Beerschot AC - STVV 3-2
za 11 feb 20u00 Lierse SK - Zulte Waregem 2-1
za 11 feb 20u00 Westerlo - OH Leuven 1-3
zo 12 feb 14u30 Standard - Anderlecht 1 - 2
zo 12 feb 18u00 AA Gent - Club Brugge 1 - 3