Stalker Madonna en Halle Berry opnieuw gevat
Robert Hoskins bij zijn arrestatie vrijdag Foto: AP
De stalker die na Madonna ook Halle Berry bedreigde, is opnieuw gevat. De man ontsnapte een week geleden uit de psychiatrische instelling waar hij verbleef. De politie van Los Angeles kon hem vrijdag oppakken niet ver van de instelling.

Robert Hoskins (54) was in 1996 veroordeeld tot tien jaar gevangenis omdat hij Madonna stalkte en bedreigde. Hij had een bodyguard van de zangeres gezegd dat Madonna zijn vrouw moest worden. En als ze niet met hem trouwde, zou hij haar keel oversnijden. Hoskins werd uiteindelijk door de bodyguards van Madonna neergeschoten toen hij haar huis in Hollywood binnendrong en in haar zwembad sprong.

Tijdens het proces tegen haar stalker getuigde Madonna dat ze nog altijd nachtmerries waarin ze door de man achtervolgd werd. 'Het was als een slechte droom', vertelde ze. 'Ik kon niet geloven dat dit echt gebeurde. En dat hij probeerde om zijn dreigementen uit te voeren.'

Na zijn gevangenisstraf werd de Robert Hoskins overgebracht naar een ziekenhuis in California. Daar werd hij uiteindelijk ontslagen, tot hij in 2011 opnieuw opgepakt werd voor vandalisme en in de psychiatrische instelling in Norwalk geplaatst. Volgens de politie is de man ernstig psychotisch en kan hij gewelddadig worden als hij zijn medicatie niet neemt.

Halle Berry

Volgens de website tmz.com had Robert Hoskins trouwens een nieuw slachtoffer gevonden. De website meldt dat Hoskins na Madonna ook actrice Halle Berry bedreigde. Hij zei ook haar keel over te zullen snijden. Volgens tmz wou Halle Berry zelfs naar Frankrijk vluchten om aan de man te ontkomen.