Gouden Spike: Kort portret Kevin Borlée
Foto: BELGA
Kort portret van Kevin Borlée, die vrijdagavond voor de derde keer de Gouden Spike in ontvangst mocht nemen.

Naam: Borlée
Voornaam: Kevin
Geboortedatum: 22 februari 1988
Geboorteplaats: Sint-Lambrechts-Woluwe
Club: White Star Woluwé (WS)
Lengte: 1m80
Gewicht: 61 kg
Trainer: Jacques Borlée

Palmares internationaal:
2007: EK Junioren (Hengelo/Ned) 400m: blessure
2008: Olympische Spelen (Peking/Chn) 400m: 3e in halve finale in 44.88 (9e tijd)
2008: Olympische Spelen (Peking/Chn) 4x400m: 5e in 2:5937 (BR)
2009: NCAA (Fayetteville/VSt) 400m: 4e in 45.43
2009: NCAA (Fayetteville/VSt) 4x400m: 1e in 2:59.99
2009: WK (Berlijn/Dui) 400m: 4e in 45.28
2009: WK (Berlijn/Dui) 4x400m: 4e in 3:01.88
2010: WK-I (Doha/Qat) 4x400m: 2e in 3:06.94
2010: Europees kampioen 400m (Barcelona/Spa) in 45.08
2010: EK Barcelona (Spa): 4x400m: 3e in 3:02.60
2011: EK indoor Parijs (Fra): 4x400m: 3e in 3:06.57
WK Daegu (ZKo): 400m: 3e in 44.90
4x400m: 5e in 3:00.71
Winnaar Gouden Spike 2008, 2010 en 2011.