Gouden Spike: Kort portret Elodie Ouedraogo
Foto: BELGA
Kort portret van Elodie Ouedraogo, die vrijdagavond voor het eerst de Gouden Spike in ontvangst mocht nemen.

Naam: Ouedraogo
Voornaam: Elodie
Geboortedatum: 27 februari 1981
Geboorteplaats: Sint-Joost-ten-Node
Club: Vilvoorde AC
Lengte: 1m75
Gewicht: 62 kg
Trainer: Rudi Diels

Palmares internationaal:

2001: WK Edmonton (Can), 4x100m: reeksen (44.19)
2002: EK München (Dui), 4x100m: finale (4e/43.22)
2003: WK Parijs (Fra), 4x100m: finale (6e/43.45)
2004: OS Athene (Gri), 4x100m: finale (6e/43.11)
2005: WK Helsinki (Fin), 4x100m: reeksen (43.40)
Universiade Izmir (Tur), 200m: finale (3e/23.62)
2007: WK Osaka (Jap), 400m horden: reeksen (56.44)
4x100m: finale (3e/42.75)
2008: OS Peking (Chn), 4x100m: finale (2e/42.54)
2009: WK Berlijn (Dui), 400m horden: halve finale (57.58)
4x100m: reeksen (43.99)
2010: EK Barcelona (Spa), 400 meter horden: halve finale (58.60)
4x100m (Finale/DNF)
2011: WK Daegu (ZKo), 400 meter horden: halve finale (55.29).