Kevin Borlée: 'Had het wel een beetje verwacht'
Kevin Borlée en Elodie Ouedraogo Foto: BELGA
Kevin Borlée heeft vrijdagavond in het stadhuis in Gent voor de derde keer in zijn carrière de Gouden Spike in ontvangst mogen nemen. De bronzen medaillewinnaar van de 400 meter op het WK in het Zuid-Koreaanse Daegu was uiteraard tevreden met de onderscheiding als beste Belgische atleet van het jaar.

'Ik had het een beetje verwacht na mijn finale van vorige zomer in Daegu. Het doet echter altijd deugd erkenning te krijgen voor je prestaties, een onderscheiding zoals de Gouden Spike is nog altijd iets anders dan een wedstrijd winnen. Ik vind ook dat het Belgische niveau in het algemeen de afgelopen jaren verhoogd is en dus blijft het toch een eer om de trofee te krijgen', verduidelijkte Borlée.

2012 wordt voor Kevin Borlée een belangrijk jaar, met de Spelen in Londen en het EK in het Finse Helsinki voor de deur. 'Het programma blijft hetzelfde. Op het EK in Helsinki treed ik aan met het aflossingsteam, daarna zet ik alles op de Spelen. Momenteel verloopt alles nog steeds goed. Ik ben blessurevrij, kan goed trainen en ik hoop dat het zo nog een tijdje blijft. We doen er echt alles aan om te blijven verbeteren.'