Jorgacevic: 'Waarom zou ik niet uitbundig vieren tegen AA Gent?'
Foto: Photo News
Bojan Jorgacevic maakt zich op voor een bewogen zondag. De doelman van Club Brugge keert dan terug naar het Ottenstadion van zijn ex-ploeg AA Gent. Jorgacevic noemde zichzelf een 'Buffalo voor het leven (en één dag)' maar ruilde begin november Gent plots voor aartsrivaal Club Brugge. De gewezen publiekslieveling mag zich verwachten aan een warm onthaal. En dat net op de dag dat de Serviër zijn dertigste verjaardag viert.

Bij AA Gent worden extra stewards ingezet en werd opgeroepen op om het rustig en sportief te houden. Jorgacevic mag zich op zijn minst wel verwachten aan enkele ludieke acties.

'Het is normaal dat het wat speciaal voelt om voor het eerst naar je ex-team terug te keren', vertelde Jorgacevic aan ClubTV. 'Je hebt daar toch een aantal jaar van je leven doorgebracht. Normaal is het altijd leuk om oude vrienden te bezoeken. Ik ben blij dat ik mijn ex-ploegmaats zal terugzien. Ik kreeg heel wat e-mails en sms'jes van hen de laatste dagen. Maar die waren altijd vriendelijk.'

Blauw-zwarte sjaal?

Jorgacevic hangt steevast een sjaal in zijn doel. Hij deed dat bij Gent en nu ook bij Club. Maar het is maar de vraag of Jorgacevic dat ook nu zal doen: een blauw-zwarte sjaal kan op de Gentse fans werken als een rode doek op een stier. 'De mensen op de tribunes mogen alles doen wat ze nodig vinden. Je hebt als speler niet in de hand wat de supporters zullen zingen of roepen. Dat is ook mijn job niet. Als we scoren zal ik uitbundig zijn. Waarom niet? Dat is mijn manier van vieren. Iedere speler heeft zijn eigen rituelen, waarom zou ik dat veranderen?', besluit Jorgacevic.