Eén van de minderjarige verdachten van de steekpartij die op 24 januari 2011 het leven kostte aan de 29-jarige Kevin Marichal, is vrijgelaten. De 18-jarige jongeman, V., zat sinds 25 maart 2011 in een gesloten jeugdinstelling, maar de jeugdrechter besloot hem vrij te laten. Het parket ging nog tegen die beslissing in beroep, maar de jeugdkamer van het hof van beroep bevestigde de beslissing tot vrijlating.

Kevin Marichal kwam om het leven toen hij het op 14 januari 2011 in het Georges Henri-park in Sint-Lambrechts-Woluwe aan de stok kreeg met V. en diens twee vrienden, de toen 17-jarige C. en de toen 16-jarige A. De drie jongens hadden de namiddag in het park doorgebracht met alcohol drinken en zochten ruzie met voorbijgangers.

V., die zich het agressiefst toonde, diende Marichal een eerste klap toe, maar die beoefende gevechtssporten en verdedigde zich, waarop A. zich in het gevecht mengde. Eén van de twee minderjarigen haalde vervolgens een mes boven en uiteindelijk werd Kevin Marichal met 41 messteken om het leven gebracht.

Pas twee maanden later, op 24 maart 2011, konden de drie jonge verdachten worden opgepakt. V. en A. werden beschuldigd van doodslag en opgesloten in een gesloten jeugdinstelling. Hun vriend C., die enkel toegekeken had, werd beschuldigd van schuldig verzuim en vrijgelaten.

In juni 2011 hield het Brusselse gerecht nog een reconstructie van de dodelijke steekpartij. Vrijdagavond kon het parket niets meer kwijt over de stand van het onderzoek.